Knep

5 metoder mot hicka som är vetenskapligt bevisade fungerar

av dagensnöje
3 maj, 2019

De flesta har någon gång under sitt liv fått hicka som bara inte slutar! Eller är det kanske kompisen bredvid som inte kan få stopp på sin hicka och stör alla andra? De gamla tipsen om att man ska bli skrämd eller att man ska stå på huvudet och dricka vatten är sedan länge bevisat odugliga. Men här har vi listat fem vetenskapligt baserade tips som har en bättre chans att hjälpa dig bli av med hickan.

Håll andan

Detta är den första metoden du ska testa för att bli av med din hicka. Janette Nesheiwat, Medical Director vid CityMD berättade för INSIDER att hicka beror på ofrivilliga sammandragningar i diafragman. Att hålla andan hjälper därför eftersom koldioxid byggs upp i dina lungor som som gör att diafragman slappnar av.

Annons

Bit i en klyfta citron med bitter på

Detta trick har varit välkänt inom bartender världen under en lång tid. Tricket går ut på att man ska tugga på en citronklyfta som man har några droppar av spritdrycken bitter på sig. Jay Howard Herman och David S. Nolan gjorde en undersökning om denna metod och resultatet visade att 14 av 16 patienter blev av med hickan. Denna undersökning publicerades sedan i New England Journal of Medicine.

Andas i en påse

Detta är något man ofta ser på film. Men enligt UK National Health Service så funkar det faktiskt! Metoden funkar på samma sätt som att hålla andan. Det bildas koldioxiden i påsen som du sedan andas in. Koldioxiden hjälper sedan din diafragma att slappna av och hickan upphör.

Bildkälla: Unsplash

Krama knäna till ditt bröst

Nesheiwat berättade för INSIDER att ett annat knep är att dra sina knän till sitt bröst. Metoden går ut på att krama sina knän till brösten och sedan att släppa taget. Detta ska sedan repeteras tills hickan upphör. Enligt Nesheiwat så ska detta minska trycket på diafragman.

Har du en kompis som ofta har hicka? Dela inlägget och hjälp hen bli av med den!

Dela på Facebook
Annons