Knep

5 saker du bör äta varje dag för ett hälsosammare liv

av dagensnöje
2 maj, 2019

Det är inte alltid så lätt att vara nyttig i vardagen. Men här kommer lite tips på vad du kan äta varje dag för att få i dig de nyttigheter du behöver.


1. Blåbär

Blåbär är bra för de växer i våra egna svenska skogar och de går att gör mycket med. Kanske en blåbärs smoothie eller varför inte toppa pannkakorna med lite blåbär? De innehåller också mycket antioxidanter, mineraler och vitaminer som är bra för våra magar och tarmar.

Annons

2. Äpple

Ett äpple om dagen är bra för magen, brukar man säga. Och det stämmer faktiskt! Äpple, eller mer specifikt äppelskalet innehåller mängder av C-vitamin, kalium, flavonoider och pektin som är bra för både mage och tarmar.

3. Granatäpple

Fullpackad av C-vitamin, antioxidanter, antocyaniner, gallokatekin och mineraler som järn och kalium så har granatäpple många positiva effekter på din kropp och hälsa. Den goda frukten hjälper nämligen din kropp bli fri från toxiner och har flera skyddande egenskaper. Men det är inte allt! Granatäpple hjälper också till att motverka hudens åldrande.

Bildkälla: Unsplash

4. Morot

Morot innehåller bland annat C-vitamin, D-vitamin, fibrer, folat, järn, kalcium och zink. Ja, en hel mängd nyttigheter! Tänk dock på att moroten förlorar mycket av sitt höga näringsinnehåll om den kokas eller steks. Därför rekommenderar vi en rå morot om dagen för ett hälsosammare liv.

5. Vitkål

Vitkål är inte bara väldigt billigt utan det är också väldigt bra för din hälsa. Kålen är bra för din mage eftersom den gynnar nyttiga bakterier i din tarm. Den kan också hjälpa mot inflammerade leder.

Dela inlägget så att dina vänner också får veta vad de ska äta varje dag för att hålla sig hälsosamma!

Dela på Facebook
Annons