Knep

6 anledningar till varför du ska äta chiafrö varje dag

av dagensnöje
2 maj, 2019

Det är många som har hört om det populära lilla fröet. Men varför är det egentligen så populärt? Här har vi listat sex anledningar till varför du bör äta chiafrö varje dag.

1. Det är bra för din matsmältning

Den höga kostfiber halten i chiafrön gör att de är bra för din matsmältning. Fröna är också naturligt glutenfria vilket är perfekt om du är glutenintolerant eller bara vill undvika att äta gluten.

Annons

2. Innehåller massvis av nyttigheter

Chiafrön innehåller åtta gånger mer Omega 3 än lax, sju gånger mer C-vitamin än en apelsin och fem gånger mer kalcium än mjölk. Ja, chiafrön är fullpackade med nyttigheter som är bra för dig och din hälsa!

3. Vätskebalans

Chiafrön kan binda vatten. De kan absorbera sin egen vikt i vatten gånger tolv. Denna unika egenskap gör att chiafrö hjälper dig förbättra vätskebalansen i din kropp.

Bildkälla:Pixabay

5. Bra för innan eller efter träning

Chiafrön ger kroppen uthållighet och energi vilket gör din träning mer effektiv. Chiafröna hjälper också din kropp att återställa sig efter träning.

6. Bra som äggersättare

Chiafrön är den perfekta lösningen för en äggallergiker och veganer. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills fröna har absorberat vattnet till en gel. Denna gel kan sedan användas istället för ägg i recept.

Dela inlägget så dina vänner också får reda på varför de ska äta chiafrö varje dag!

Dela på Facebook
Annons