Wow

De siamesiska tvillingarna blev världsberömda år 2002 – nu 11 år senare chockas alla av de nya otroliga bilderna

av dagensnöje
11 mars, 2019

De siamesiska tvillingarna Kendra och Maliyah Herrin föddes den 26 februari 2002.

Deras föräldrar Erin och Jake var väldigt lyckliga över att deras döttrar äntligen hade fötts, samtidigt som de ställdes inför ett svårt beslut som var livsavgörande.

Erin och Jake gästade den amerikanska tv-showen Oprah Winfrey Show år 2007. Där och då blev familjen berömd över hela världen. Programmet hade väldigt många tittare och den här historien träffade en rakt i hjärtat.

Annons

Valet var att antingen kunde man behålla tvillingarna ihop eller skilja dem åt med operation. Båda alternativen innebar en stor risk för deras liv. Att skilja siamesiska tvillingar åt är en väldigt komplicerad operation.

Bildkälla: Youtube

Och för Kendra och Maliyah var det kanske ännu större fara, då de delade på tjocktarm, lever, en njure och blåsan.

Föräldrarna fick höra att det skulle bli väldigt svårt tvillingarna att leva utanför livmodern.

Flickorna växte upp som sammanväxta. När de var fyra år tog det beslutet att ge barnen en chans att leva ett normalt liv. Därför skulle tvillingarna opereras.

Händelsen spred sig snabbt

Det var en väldigt unik händelse som spreds snabbt. Ungefär 20 procent av siamesiska tvillingar brukar kunna leva normalt som enskilda individer, enligt Houston Chronicle.

År 2006 genomfördes operationen och det tog hela 26 timmar. Efter en helt fantastisk insats av läkarna lyckades de sära på tvillingarna. Det var en stund som aldrig skulle glömmas.

Så här ser tvillingarna ut 11 år senare när dem var med i TV ännu en gång.

Dela på Facebook
Annons