Häftigt

Den sjuka egenskapen du inte visste att ägg har

av dagensnöje
30 april, 2019

Att ägg är nyttigt och bra för kroppen och hälsan vet många sedan tidigare. Men visste du att ägg faktiskt kan göra dig både smartare och gladare? Jo, det är sant.

Ägg används dagligen i många hushåll. Vi använder ägg när vi bakar eller lagar olika maträtter. De går att koka, steka eller vispa. Ägg har flera fantastiska egenskaper och vår kropp och hälsa mår extra bra av att äta dem då de innehåller mycket protein.

Annons

Äggulan innehåller aminosyran kolin som påverkar alla våra nervsignaler så att vi kan minns saker bättre. Till exempel något du glömt, som vart du parkerade bilen eller vart du la nycklarna när du kom hem från jobbet. Det är ju en toppenfunktion!

Men studier har också visat att att aminosyran kolin påverkar din reaktionsförmåga och gör den betydligt snabbare, skriver Svenska dagbladet.

Bildkälla: Unsplash

Lycklig av ägg?

Studier visar även att de minsta komponenterna i aminosyran påverkar vår hjärna mer än vi tror. Hjärnan producerar signalsubstansen serotonin som påverkar hur vi mår. Äter du mer ägg sägs det alltså att du faktiskt kan bli både gladare och nöjdare, skriver Svenska dagbladet.

Detta är ju ett riktigt glädjebesked. Dela med dig till dina vänner så de också får veta!

Dela på Facebook
Annons