Häftigt

Det är viktigt att släppa ut dina fisar – Här är anledningen

av dagensnöje
16 maj, 2019

Vi alla fiser men ändå är det tabubelagt i dagens samhälle. Man undviker gärna att släppa en brakare mitt under mötet eller lägga en stinkbomb i kön på Ica. Man väljer hellre att hålla inne fisen tills man är själv och kan släppa vind i lugn och ro. Men det är faktiskt viktigt att släppa ut dina fisar! Här är varför:

1. Hjälper dig balansera dina matvanor

Visste du att lukten på sina fisar kan säga mycket om dina matvanor? Luktar dom väldigt illa kan det beror på att du har för stort proteinintag. För mycket kolhydrater resulterar däremot i en större mängd gas men luktar inte så mycket.

Annons

2. Bli av med magknip

Om du håller inne dina fisar för länge kan det leda till magknip. Om du redan har magknip men inte kan fisa så kan du massera magen för att sätta igång tarmarna. Sedan släpper du en fjärt och magknipen minskar eller försvinner helt.

Bildkälla: Pixabay och Instagram

3. Att andas in din fis är bra för hälsan

En undersökning av University of Exeter har visat att det är bra för vår hälsa att andas in lite fisar då och då. Fisarna innehåller nämligen svavelväte som kan hjälpa till att förebygga skada på våra celler. Man ska dock inte andas in för mycket svavelväte eftersom det kan vara giftigt. Men som tur är så pruttar ingen tillräckligt mycket för att det ska vara farligt. Så det är bara att fisa på och njuta av lukten!

4. Upptäck eventuella allergier med hjälp av dina fisar

Bland annat laktosintolerans och glutenintolerans ger mycket gas i magen. Om du länge haft problem med magknip och mycket gaser så kan detta bero på att du är överkänslig eller allergisk mot någonting du äter.

Dela och tagga en kompis som fiser mycket!

Dela på Facebook
Annons