Knep

Du har tinat kött fel hela livet – här avslöjar forskaren det okända knepet

av dagensnöje
5 november, 2019

Vi är många som förvarar kött och annan mat i frysen, för att sedan tina upp det innan vi ska äta det. Men enligt olika undersökningar så tinar de flesta upp maten genom att lägga den i kylskåpet dagen innan, för att sedan ha den upptinad till dagen därpå.

Detta kanske du också har gjort och tänkt att det är det bästa sättet. Men det är faktiskt helt fel. Enligt forskare ska man inte göra på det sättet, det finns ett mycket smartare sätt.

Annons

Dr Susan menar att det bästa sättet att tina maten på är att lägga den i kallt vatten. På det säter kommer du att bevara smakerna på maten på grund av det faktum att vatten leder värme bättre än luft.

Därför är detta det snabbaste sättet att tina kött och fisk på.

”Det har aldrig funnits något bra vetenskapligt belägg bakom de råd om att livsmedel bör tinas i kylskåp. Kanske tanken bakom detta råd är att kylskåpsupptining är mest hygieniskt. Det är sant att kött och andra livsmedel ska förvaras i kylskåp om de tinas, men det är definitivt bättre att tina mat snabbt i vatten om du ska använda den direkt ”, säger Susan.

Om man ska tina upp kött på bästa sätt så lägg det i en genomskinlig plastpåse och lägg den sedan i kallt vatten.

Tillhör du dessa som tinar köttet i micron? Sluta genast med det i så fall. Det kan skada köttet ordentligt. Tänk på att aldrig avfrosta kött i en mikrovågsugn.

Dela detta knep med dina vänner!

Dela på Facebook
Annons