Knep

Fem misstag alla gör när de äter sushi

av dagensnöje
3 maj, 2019

Antingen älskar man sushi eller så hatar man det. Men även om man är en storätare av den goda fiskrätten så äter man antagligen på det på fel sätt. Den japanska kocken Masaharu Morimoto, känd från programmet Iron Chef lista i en intervju med Food and Wine fem vanliga misstag som folk gör när de äter sushi.

1. Inte äta sushi biten i en tugga

Enligt Morimoto så är sushibiten designad för att ta i en tugga för att smakerna och texturen ska balanseras på bästa sätt. Många gör misstaget att dela upp biten vilket tydligen är helt fel.

Annons

2. Blandar wasabi i sojasåsen

Detta är också ett misstag många gör. Morimoto säger att en bra kock redan har lagt rätt mäng i wasabi i sushibiten och att man därför inte ska blanda ännu mer i sojasåsen.

3. Doppar sushibiten med riset neråt i sojasåsen

Sushi riset ska vara klibbigt nog att hålla sig i sin rektangulära form men inte hårt nog för att hålla ihop efter att det blivit doppat i soja, menar Morimoto. Därför ska man aldrig doppa sushibiten med riset nedåt.

Bildkälla:Pixabay

4. Man inte använder händerna

Om man inte är så bra på att använda ätpinnar så säger Morimoto att att det är helt okej att använda händerna. Se bara till så att de är rena innan du börjar fingra på maten!

5. Äter sin sushibit med ingefära

Enligt Morimoto så är ingefäran man ofta blir serverad med sin sushi till för att att nollställa smaklökarna mellan olika rätter. Man ska alltså inte lägga en bit ingefära på sushibiten som många gör.

Känner du en sushiälskare? Dela inlägget och se om dina vänner också gör de vanliga misstagen!

Dela på Facebook
Annons