Häftigt

Många har uppmärksammat detaljen i The Knight Kings död – Är du en av dom?

av dagensnöje
30 april, 2019

Ja, få har nog missat att Game of Thrones är inne på sin åttonde och sista säsong. I de tredje avsnittet ”The Long Night” såg vi hur The White Walkers försökte inta Winterfell i vad som kom att bli en nästan två timmar lång strid. The Night Kings mål var aldrig att erövra Winterfell dock.

Det var att döda Bran Stark. Bran avslöjade i avsnittet innan att The Knight Kings mål är att helt radera mänskligheten. För att göra det måste han döda The-Three-Eyed-Raven, aka Bran. Därför utformades en plan där Bran skulle agera lockbete och där Theon skulle döda The Knight King innan han hade en chans att döda Bran.

Annons

Så blev inte fallet. Det blev istället karaktären Arya Stark som slutligen översmartade The Knight King. Hon kom från ingenstans med en dolk i högsta hugg och lyckades förintade hela White Walker armen precis innan The Knight King dödade Bran.

Såg du dolken?

Men la du märke till vad det var för dolk Arya hade? Det var nämligen Littlefinger’s dolk. Just den dolk som i säsong ett var avsedd att döda Bran.

Bildkälla: YouTube

Dolken har haft en lång resa i Game of Thrones. Det var Littlefinger som försökte använda den för att döda Bran i säsong ett. I säsong sju gav Littlefinger den till Bran dock som ett tecken på fred och med en kommentar att det ”var den som startade allt”.

Bran gav sedan dolken till Arya som nu använde den för att sätta stopp för The White Walkers. Och är det inte ironiskt att dolken som ”började allt” är nu dolken som avslutar det hela. Knight King är död och därmed alla White Walker också borta. Och är det inte ironiskt att dolken som var avsedd att döda Bran var den som i slutändan räddade honom.

Såg du att det var Littlefingers dolk som Arya hade? Dela inlägget och se om dina vänner också uppmärksammade ironin!

Dela på Facebook
Annons