Häftigt

Ny studie visar: Att dricka öl kan minska risken för cancer

av dagensnöje
10 maj, 2019

Många är öldrickare utan att egentligen veta så mycket om drycken. Visste du till exempel att en studie visar att öl i vissa val kan minska risken för cancer? Eller hur många liter öl det är som försvinner i mäns skägg årligen? Nu är vi här för att lära er mer om allas favorit dryck. Här kommer sju saker du inte visste om öl!

Ljus är dåligt

Om ölen smakar dåligt trots att du precis köpt den behöver det inte vara på grund av att den är dåligt bryggd. Den kan nämligen ha utsatts för ljus! Därför ska du alltid förvara ölen i mörker och helst köpa öl i mörka flaskor.

Annons

Det är bra att dricka öl vid grillen

Inte bara för humöret och stämningen utan också för din kropp! Det säger i alla fall en undersökning enligt The Telegraph. Risken att få cancer av partiklarna från grillen minskar enligt undersökningen genom att dricka öl. Detta för att ölen hjälper kroppen att inte bearbeta de farliga gifterna man eventuellt andas in från kolen och det tillagade köttet.

Bildkälla: Pixabay

Cannabis är moster till öl

Cannabis är syskon med humle och på humle görs det öl. Detta gör cannabis till ölens moster. Eller ja, dom är i alla fall släkt..

Arbetarna fick öl i lön i Faraonernas Egypten

Forskning har kommit fram till att faraonernas arbetare kunde få betalt i upp till fyra liter öl per dag. Hur de orkade arbeta dagen efter är fortfarande oklart..

4000 år gammalt

Det äldsta receptet på öl som hittats är över 4000 år gammalt.

Inkarikets öl-recept innehöll saliv

Japp, du läste rätt. Ölbryggarna tuggade nämligen majs till en viss konsistens och spottade sedan ut allt i en bunke. Sedan skulle den söndertuggade majsen jäsa i några veckor innan man silade massan och fick fram majsöl.

7. Massvis av öl försvinner i skägg

Enligt DiscoverMagazine, så försvinner upp emot 93 000 liter öl per år i skägget på män i Storbritannien.

Dela inlägget och tagga en riktig öldrickare!

Dela på Facebook
Annons