Allmänt

Så vet du om det du känner är äkta kärlek – eller bara lust

av dagensnöje
4 november, 2019

Enligt flera relationsexperter så finns det vissa tecken att leta efter i en ny relation som tyder på om det är äkta kärlek eller bara sexlust.

Är det riktiga känslor eller är vi bara kvar i en relation för vi älskar närheten? Den frågan har flera av oss garanterat tänkt på någon gång och nu kan vi få svaret på det.

Annons

Huffingtonpost med hjälp av flera relationsexperter reder ut vad som är skillnaden mellan äkta kärlek och sexlust.

1. Sexlust är impulsiv. Kärlek tar tid.

En skillnad är hur du känner för personen. Om du är intresserad ena dagen, men inte alls den andra, så är det förmodligen bara sexlust. Är det äkta kärlek så tar det tid att komma över någon.

2. Sexlust är ytligt. Kärlek går djupare.

Om du bara ser en person för hens kropp och inte blir attraherad av personen inuti, så är det inte kärlek. Du kan vara fysiskt attraherad av någon utan att vara kär. Sex kan handla om bara fantasier och kroppar – medan kärlek alltid involverar känslor.

3. Sexlust handlar om fysisk attraktion. Kärlek handlar om känslor.

Sexlust handlar om att vara mer intresserad av själva sexet än personen. Känner du att du bara vill ha sex med en person så är du kanske inte direkt superkär. Om du däremot känner att du också vill komma personen känslomässigt nära, inte bara fysiskt, så är det kärlek.

4. Kärleken växer med tiden. Sexlusten minskar.

Är det äkta kärlek så ligger den och gror länge. Den minskar inte, utan blir starkare med tiden. Är det bara sexlust så minskar lusten efter ett tag, då det inte blir lika spännande längre.

5. Sexlust handlar om dig. Kärlek handlar om någon annan.

Handlar det om att du bara vill ha sex med en person så är det sällan den personen som står i fokus, utan dig själv. Du vill tillfredsställa dig själv. Om du däremot blir kär på riktigt så handlar allt om den andra personen.

Dela på Facebook
Annons