Knep

5 tips som hjälper dig göra din resa billigare

av dagensnöje
2 maj, 2019

Många älskar att resa men behöver ofta spara ihop länge för att kunna ha råd med sin drömsemester. Här har vi listat tio enkla knep som gör resan lite billigare!

1. Jämför olika alternativ

Kolla in olika flygbolag, resesidor, kampanjer med mer innan du bokar så att du hittar det billigaste alternativet. Ibland kostar samma flyg olika beroende på vilken sida du bokar på. Därför är det alltid viktigt att jämföra de olika alternativen.

Annons

2. Fly under veckodagarna

De flesta flyger under helgerna eller på fredagar och måndagar. Detta gör så att flygbiljetterna är dyrare under dessa dagar. Varför inte åka mitt i veckan eller på en obekväm tid för att spara pengar istället?

3. Undvik lov och storhelger

Det samma gäller för lov och storhelger när många är lediga från skola och jobb. Priserna går oftast upp under dessa perioder så det är därför billigare att undvika lov och storhelger.

Bildkälla: Unsplash

4. Betala med kort

När du väl är utomlands så använd betalkort. Många banker och kortföretag tar nämligen ut en avgift om du tar ut pengar utomlands. Men betalar du med kort så slipper du dessa tilläggsavgifter och du sparar därför pengar.

5. Laga din egen mat

Många äter på restaurang varje dag när man är på semester och det kan snabbt bli dyrt. Man kan spara oerhört mycket pengar om man istället köper mat i en matbutik eller marknad och istället lagar själv.

Dela och låt dina vänner också ta del av tipsen som gör resan billigare!

Dela på Facebook
Annons