Knep

Har du ryggbesvär? Prova mormors dryck som hjälper mot ryggvärk

av dagensnöje
11 januari, 2019

Under 2017 så rapporterade SVT att nästan hälften av svenskarna har ryggont. Det visade sig att åtta av tio svenskar beräknas få ont i ländryggen någon gång under livet.

Värst drabbade är människor som bor i Jämtlands län där 50 procent av männen och 56 procent av kvinnorna lider av värk i ryggen, det skriver SVT.

Annons

Någon gång under livet så beräknas 80 procent av befolkningen att drabbas av smärtor i ländryggen. Därför kan ryggont klassas som ett av våra vanligaste folkhälsoproblem. Bakom undersökningen ligger folkhälsomyndigheten.

Att ha ont i ryggen är aldrig kul. Om man har otur så kan det bli så allvarligt att man varken orkar utföra sitt arbete eller umgås med familjen. Av den anledningen är det extra viktigt att leva ett hälsosamt liv och ta hand om sig själv och hälsan. Gör man inte det riskerar man att åka på problem.

Källa: Pixabay

Att motionera och att träna upp ryggmuskulaturen är alltid bra. Men skulle du någon gång få ont så kan det vara bra att veta om att huskurer också kan hjälpa. Däremot så bör du ALLTID rådfråga med en läkare om du har allvarliga problem.

Mormors superdryck

Som liten brukade min mormor alltid göra en märklig blandning och dricka. Den var kanske inte jättegod men hon berättade att den gjorde gott för kroppen.

Även om jag kanske inte riktigt förstod vad hon menade, så har jag på senare dagar lärt mig det. När jag börjar få ont eller känner mig lite krasslig brukar jag röra ihop mormors ”superdryck”.

Källa: Wikimedia Commons

Step To Health har även skrivit om denna dryck, som framförallt hjälper till vid ischiassmärta och inflammationer.

Du behöver:

Källa: Pixabay

Så gör du:

  1. Värm mjölken i en kastrull på en medelhög värme.
  2. Pressa vitlöken och tillsätt den i mjölken. Låt det koka upp och sedan stå och puttra i några minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan och smaksätt med lite honung.

För bäst resultat så drick detta minst en gång om dagen. Om du vill kan du göra en större sats på en gång och sedan är det bara att värma upp när det är dags för att dricka och på så sätt spar du en hel del tid.

Källa: Wikimedia Commons

Denna dryck sägs även hjälpa mot matsmältningsproblem, hosta, astmatiska besvär och är bra för immunförsvaret. Vill du gå ner i vikt så sägs det att drycken kan öka metabolismen vilket är bra.

Dela gärna knepet med dina vänner!

Dela på Facebook
Annons