Knep

Maten du ABSOLUT inte ska äta innan du flyger

av dagensnöje
6 maj, 2019

Semestertider närmar sig och många packar väskorna och flyr landet. Är du en av dom? Ska du flyga till semesterorten? Då är detta artikeln för dig! Här har vi nämligen samlat maten du till varje pris ska undvika innan flygning. Tro mig, du (och dina medpassagerare) kommer vara glad du läste detta.      

Friterat

Det må vara gott men det är inte så bra precis innan flygresan. Matsmältningen försämras uppe i luften så att bryta ner mättande fetter är svårare för kroppen än vanligt. Risken för halsbränna, blodpropp och en orolig mage ökar därför om du äter friterad mat precis innan avresa.

Annons

Tonfisk

Snälla, SNÄLLA ät inte tonfisk innan du hoppar på planet. Eller om du verkligen måste, se till att borsta tänderna efter! Ingen vill sitta bredvid en som STINKER fisk i munnen. Detta gäller även vitlök, makrill och ägg.

Nötter

Det finns en risk att någon utav personalen eller passagerarna är nötallergiker. Och visst hade det varit tråkigt att behöva slänga alla dina nyinköpta nötter eller din Snickers?

Chips eller ostbågar

Smulor, fettfläckar, kletiga fingrar och mer smulor? Nej, tack. Dina medpassagerare vill heller inte höra ditt prasslande med ostbågspåsen och ditt tuggande av chipsen. Det är faktiskt bäst att vänta med dessa snacks tills du är framme på din destination.

Bildkälla. Pixabay

Bönor eller ärtor

Bönor och ärtor är kända för att orsaka en uppsvälld mage och gas. Något jag tror de flesta vill undvika under en flygtur!

Sockerfritt tuggummi

Många tuggar tuggummi under start och landning för att poppa öronen. Kanske försöker man vara lite nyttigare genom att tugga ett sockerfritt tuggummi. Men detta är faktiskt inte så bra som du tror! Kroppen kan ha svårt att bryta ner de konstgjorda sötningsmedelena i ditt sockerfria tuggummi. Vilket i sin tur kan leda till uppsvälldhet och diarré. Ett flygplan är kanske inte den optimala platsen för det…  

Dela inlägget så dina vänner som ska ut och resa vet vad de ska undvika innan avresa!

Dela på Facebook
Annons