Knep

Ont i halsen, hosta eller täppt i näsan? – Här är räddningen

av dagensnöje
9 maj, 2019

Att vara förkyld är det värsta som finns. Det gör ont att svälja och man har snutit sig så många gånger att näsan gör ont. Vi lider med dig! Därför har vi här samlat ihop fem enkla saker du kan göra för att bli av med din förkylning.

Honung

Honung kan lindra både halsont och minska hosta. Att dricka en kopp te med mycket honung kan därför vara bra när du är förkyld.

Annons

2. Kycklingsoppa

Det finns flera studier som pekar på att äta kycklingsoppa hjälper mot förkylningar. En studie som utfördes på University of Nebraska bevisade samma. Dock så kunde studien inte fastställa vilken ingrediens exakt det var som lindrade förkylningsbesvären. Men undersökningen utfördes på en kycklingsoppa som innehöll ingredienserna: kyckling, lök, potatis, kålrot, palsternacka, morötter, stjälkselleri och persilja. Nästa gång du känner av en förkylning komma kan du därför göra en kycklingsoppa med de ingredienserna!

Bildkälla: Pixabay

3. Vitlök

Det finns många olika studier om vitlök och de alla kommer fram till olika resultat. En studie från 2014 visade dock att de deltagare som åt vitlök varje dag blev överlag mindre förkylda än de deltagare som fick placebo. Kanske är det värt att få i sig lite vitlök för att hålla förkylningen borta? Kom bara ihåg att borsta tänderna efter, det kommer dina medmänniskor uppskatta.

4. Varma drycker

En rykande kopp te eller en kopp kaffe? Ja, enligt en studie som University of Cardiff genomförde så visade det sig att varma drycker faktiskt minskade halsont, hosta, nysningar och rinnande näsa.  

5. Ingefära

Det finns faktiskt inga säkra studier som visar att ingefära har någon effekt vid förkylning. Dock så innehåller ingefära en hög halt antioxidanter som stärker immunförsvaret och bekämpar bakterier i kroppen. Därför är örten perfekt att få i sig för att undvika en förkylning!

Dela inlägget och tacka en kompis som du tror kan ta hjälp av dessa tipsen!

Dela på Facebook
Annons