Häftigt

Snart ersätts Ikea:s klassiska blå kasse mot en regnbågsfärgad

av dagensnöje
24 maj, 2019

Den kända blå Ikea kassen får i sommar ett nytt utseende. Regnbågsfärgade kassar kommer snart att finnas i våra Ikea butiker och anledningen är för att hylla människors lika rättigheter.

En blå FRAKTA-kassen är inte bara många svenskars tvättpåse utan den är också starkt förknippad men företaget som säljer den; Ikea. Under sommaren kommer Ikea dock ändra utseendet på kassen för att hylla Pride.

Annons

– Ja vi kommer att sälja den i Sverige från och med den 1 juli, bekräftar Tina Björeman, pressansvarig heminredning IKEA-koncernen Sverige, till Nyheter24.

Kassen kommer att börja säljas i tid med Stockholm Pride och anledningen är att Ikea vill uppmärksamma människors lika rättigheter. Pride har länge haft regnbågsfärgerna som en symbol för deras värderingar.

– Vi har ju ett motto att alla människor är lika värda och väljer att uppmärksamma det genom symboliska saker, förklarar Tina till Nyheter24.

Bildkälla: IKEA

Den klassiska variationen kommer finnas kvar

Den regnbågsfärgade kassen kommer vara lite dyrare än den blå eftersom den är dyrare att producera. Den blå kassen kommer därför finnas kvar att köpa även när den regnbågsfärgade lanseras.

Heja människors lika rättigheter och heja Ikea som uppmärksammar detta problem! Vad tycker du om den regnbågsfärgade kassen?

Dela på Facebook
Annons